Změna dětského pokoje na školní

Víme, jak vypadá dětský pokoj pro předškoláka. Více převládají doplňky dětských motivů, jako jsou králíčci a jiné tohoto druhu. Dítě nemá ještě velkou postel, psací stůl a tolik úložného prostoru. V pokoji převážně vidíte hračky, plyšáky a hrací kouty se spousty aktivit pro nejmenší. Nábytek je spíše menší, barevný, protože malé děti milují barevnost a nepotřebují tolik úložného prostoru. Malé dítě se s tímto spokojí, a je to pro něj zajímavé. Ale školák a jeho dětský pokoj, by měl vypadat jinak. U školáka už je zapotřebí psacího stolku, židle, větších skříní a úložného prostoru. Vyžaduje i větší prostor.

dětský poko

JAKÝ NÁBYTEK POTŘEBUJEME PŘIKOUPIT DO POKOJE PRO ŠKOLÁKA?

PSACÍ STŮL

Důležité je, abychom vybrali ten správný. Nejen že by se měl líbit, ale aby byl kvalitní a splňoval svoji funkci.

° Stabilita je velmi podstatná, když dítě na něm píše, aby se nekýval.

° Velká pracovní deska, aby si dítě na ni mohlo položit učebnici, sešit. Dostatečný prostor, aby si pohodlně dítě opřelo ruce při psaní.

° Musíme myslet, aby mu tam zbylo i odkládací místo na psací potřeby a ostatní, které potřebuje k učivu.

° Úložný prostor jako součást psacího stolku, kde si umístí svoje knihy, sešity a další předměty.

Jako bonus je, pokud se dítěti psací stůl bude líbit je výhra. Změní i přístup k učení a bude se k němu těšit.

DĚTSKÁ ŽIDLE

Měli bychom vybrat nejen podle kvality, pohodlnosti, ale abychom neublížili dítěti. Na trhu je mnoho židlí, ale každá nemusí být ta vhodná pro Vaše dítě.

Co by měla splňovat?

° Měla by být pohodlná

° Výškově nastavitelná

° Ergonomicky tvarovaná

chlapecký poko

OSVĚTLENÍ DĚTSKÉHO POKOJE A PSACÍHO STOLU

Na osvětlení nesmíme zapomenout. Nejen že musíme mít osvětlený celý pokoj, ale i psací stůl. Dítě potřebuje dostatečné světlo, aby dobře vidělo na učivo. V letních dnech, máme sluníčka dostatek, a pokud je ho moc, pomůžou nám stínící rolety. Ale pokud přijde podzimní a zimní období, světla je zapotřebí.

Den, kdy se z Vašeho dítěte stává školák, je plný nervozity pro celou rodinu. Tak si ho můžete vylepšit tím, že se na něj pořádně připravíte. Určitě si zlepšíte náladu tím, že koupíte další doplňky do pokoje, které Vám budoucí školák pomůže vybrat. Pustit se můžete do malovaní pokoje, změnit dekorace. Přikoupit by se měl i odpadkový koš, protože pro dítě nebyl potřebný. S těmito věcmi Vám školáček rád pomůže a bude mít z toho velkou radost. Dejte mu prostor k tomu, aby také řekl, co se mu líbí.

Z Vašeho dítěte se stal právě školák. Mějte dostatečně připravený pokoj, pak už Vás mohou zaskočit pouze známky.